Darbiečiai priėmė sprendimą dėl tolimesnio darbo Seime

Rugsėjo 21 d., ketvirtadienį, įvyko l.e.p. Darbo partijos pirmininko Šarūno Biručio skubiai sušauktas posėdis, į kurį, dėl sprendimo likti socialdemokratų frakcijoje Seime ar iš jos pasitraukti, buvo kviesti Darbo partijos pirmininko pavaduotojai ir pirmininkų taryba.

Klausimas dėl tolimesnio Darbo partijos Seimo narių Petro Čimbaro ir Valentino Bukausko darbo socialdemokratų frakcijoje Seime iškilo dėl socialdemokratų nesugebėjimo apsispręsti likti valdančiojoje koalicijoje ar iš jos pasitraukti. Darbo partija yra užsibrėžusi aiškius tikslus, kuriuos siekia įgyvendinti, todėl šeštadienį socialdemokratų priimtas sprendimas likti valdančiojoje koalicijoje ar iš jos pasitraukti tolimesnei darbiečių veiklai Seime įtakos neturės. Darbiečiai savo darbus tęs išnaudodami visas galimybes, kurios leis įgyvendinti savo programą.

 „Kol kas valdantieji užsiiminėja savo vidinėmis problemomis, aiškinasi tarpusavio santykius, o Lietuvos gyventojų problemos paliekamos antrame plane. Darbo partija palaiko Lietuvai reikalingus Vyriausybės veiksmus, jos programa didžiąja dalimi sutampa su Darbo partijos tikslais, todėl darbiečiai toliau dirbs ties savo išsikeltais uždaviniais“, - sako l.e.p. Darbo partijos pirmininkas Š. Birutis.

Š. Birutis pabrėžia, kad į Seimą išrinkti Darbo partijos nariai Petras Čimbaras ir Valentinas Bukauskas yra užsibrėžę pasiekti šiuos pagrindinius tikslus: kelti atlyginimus pedagogams, socialiniams ir kultūros darbuotojams, slaugytojams, ugniagesiams; didinti pensijas; gyventojams mažinti PVM šildymui visomis kuro rūšimis; sumažinti PVM maisto produktams ir vaistams; sumažinti Seimo narių skaičių.

„Nesame priklausomi nuo socialdemokratų, todėl nepriklausomai nuo jų sprendimo likti valdančiojoje koalicijoje ar ne, mes vykdysime savo programą, nesvarbu - su jais ar be jų“, - sako l.e.p. Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis.