Darbiečiui Vydui Gedvilui - aukščiausias žmonių įvertinimas

Darbo partijos prezidiumo narys, buvęs Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas Kauno "Žalgirio" arenoje vykusiame krepšinio 95-ajam jubiliejui skirtame renginyje "K95" atsiėmė svarbų apdovanojimą - geriausia moterų rinktine per 95 metus buvo pripažinta 1997 m. Europos čempionato rinktinė, kuriai tuo metu vadovavo treneris Vydas Gedvilas.

"Lietuvos geriausiųjų krepšinio" rinkimuose verčiausius prizo išrinko krepšinio aistruoliai, kurie savo balsą galėjo atiduoti internete paskelbtame balsavime. Todėl šis prizas ir yra toks svarbus - kas labiausiai nusipelnė įvertinimo lėmė tautos balsas. Krepšinio sirgaliai nusprendė, kurios krepšinyje pasižymėjusios asmenybės jiems sukėlė daugiausia emocijų, džiaugsmo, kurių pergalių ir veidų negalima užmiršti.

Specialioje pagerbimo ceremonijoje rinktinės atstoves apdovanojo Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinis direktorius Edis Urbanavičius, o atsiimdamas apdovanojimą V. Gedvilas nepraleido progos pagirti moterų krepšinio žaidimo ypatumų ir akcentavo, kad moterys irgi žaidžia krepšinį ir tai daro labai gerai.