Darbietis P. Čimbaras liberalams savo garbę siūlo ginti teisiniu keliu

Antradienį, balandžio 18 d., generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Seimą, prašydamas panaikinti Liberalų sąjūdžio atstovo Gintaro Steponavičiaus Seimo nario teisinę neliečiamybę.

Darbo partijos Seimo narys Petras Čimbaras palaiko tokį prokuroro prašymą ir siūlo savo garbę G. Steponavičiui ginti teisiniu keliu.

"Jeigu žmogus nieko nepadarė, tuomet jis tikrai neturi ko bijoti ir neturėtų slėptis. Tokia situacija turi būti sprendžiama teisiniu keliu. Tai ne pirmas ir, greičiausiai, ne paskutinis Seimo narys, kurio imunitetą bus prašoma panaikinti, o tokie dalykai Seimui garbės nedaro", - savo poziciją išreiškia darbietis P. Čimbaras.

Pasak politiko, tai ne tik kad ne pirmas, bet jau eilinis kartas, kuomet dėl teisinių problemų iš politiko prašoma atimti Seimo nario teisinę neliečiamybę. Tokie skandalai menkina Seimo įvaizdį ir mažina žmonių pasitikėjimą viena svarbiausių Lietuvos valdžios institucijų.

Vienoje politinėje vaizdo reklamoje Liberalų sąjūdis, kartu su E. Masiuliu ir R. Šimašium priešakyje, žadėjo nušluoti korupciją su trenksmu, tačiau, pirma jiems apsivalyti teko patiems, nes įtarimų ir skandalų šešėlis neaplenkė ir pačios partijos narių.

Teisėsauga šiuo metu atlieka tyrimą dėl buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio, kuris įtariamas iš "MG Baltic" viceprezidento R. Kurlianskio paėmęs 106 tūkst. eurų kyšį. E. Masiulis gynėsi, esą dalį pinigų pasiskolino, o dalį turėjo savų.  Per kratas pas E. Masiulį buvo rasta 250 tūkst. eurų. Kol kas telieka laukti tyrimo pabaigos bei teismo proceso.  Apmaudu, skaidrios Lietuvos idėja patikėjo daugybė rinkėjų, tačiau pavyzdys, kurį mato Lietuvos žmonės nuviliantis ir piktinantis. Tie, kurie žadėjo išvaduoti iš korupcijos gniaužtų, galimai juose įsipainiojo patys. O teisuolio kauke prisidengęs ir apie skaidrią Lietuvą pamokslavęs politikas tiesiog dingo iš akiračio. 

O kol kas visų dėmesys sutelktas į Gintarą Steponavičių, kuris, teisėsaugos duomenimis,  galimai balsavo dėl koncernui "MG Baltic" palankių sprendimų, taip pat galimai tartasi dėl lėšų, kuriomis neteisėtai finansuotas Liberalų sąjūdis, Seimo nario rinkimų kampanija, viena viešoji įstaiga, G. Steponavičiaus paramos fondas. Iškyla klausimas - ar rinkimus galima laikyti teisėtai laimėtais? Juk partija, kaip įtariama, buvo finansuota ne taip jau ir skaidriai. Skaidrumas, kaip Liberalų Sąjūdžio reklamoje, sudužo į šipulius, pabiro kaip stiklo šukės, nes užgimė noras pralobti, pasinaudoti Seimo nario statusu ir privilegijomis.