Darbietis V. Bukauskas: nuo šiol sergančiais vaikais galės rūpintis ir seneliai

Ketvirtadienį, balandžio 20 d. , Seimas pritarė darbiečio Valentino Bukausko inicijuotoms Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisoms, kurios suteiks teisę ligos išmoką gauti ne tik tėvams, bet ir ne vyresnį nei 14 metų vaiką slaugantiems seneliams. 

"Seneliai yra pilnateisiai šeimos nariai, todėl šiandien priimtos įstatymo pataisos ateityje užtikrins, kad  susirgus vaikui, jiems nereikėtų imti laisvų dienų ir prarasti pinigus norint pasirūpinti savo anūku. Juk tėvai ne visuomet turi galimybę pasiimti laisvų dienų, įtemptas gyvenimo ritmas ne visada leidžia rinktis, todėl šiandien žengėme žingsnį į priekį - Seimo narių pritarimas išreiškė požiūrį, kad norime rūpintis savo jaunimu, savo vaikais ir savo žmonėmis", - sako projektą pristatęs Seimo Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas. 

Politikas taip pat pabrėžia, kad priėmus šią pataisą, naudą gaus ne tik tėveliai, kurie galės savo sergančius vaikus patikėti seneliams, tačiau ir valstybė, nes tėvai, užuot gavę ligos pašalpą, toliau eis į darbą, mokės mokesčius ir taip valstybės biudžetas nepraras pajamų.

Priimtos įstatymo projekto pataisos taip pat numato, kad vaiką slaugantys seneliai išmoką gali gauti ir tuo atveju, kai prižiūrimas stacionare sergantis ir ne vyresnis nei 7 metų vaikas, ir, jei vaikas iki 18 m., sergantis sunkiomis ligomis,  kurių sąrašą tvirtina sveikatos apsaugos ministras ir socialinės apsaugos ir darbo ministras, gydomas stacionare, ambulatoriškai ar medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje.

Priimtos pataisos įsigalios nuo 2018 m. sausio 1 d.