Darbo partija eina demokratiniu keliu

Vakar, liepos 25 d., Širvintose vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje gausiai susirinkę partiečiai išklausė netikėto partijos pirmininkės Živilės Pinskuvienės pranešimo, kuriame ji įvardino esmines partijos problemas ir įteikė savo atsistatydinimo iš pirmininko pareigų pareiškimą.

„Noriu pabrėžti, kad partija nėra žaisliukas pavieniams atskirų asmenų interesams tenkinti. Tai yra visų partijos narių organizacija, neturinti konkretaus savininko, nei akcininko,“ – sakė Ž. Pinskuvienė, linkėdama, kad būtų užkirstas kelias niekur nevedančioms intrigoms ir chaosui.

Būtent dėl keliamų intrigų ir nekorektiško elgesio Darbo partijos prezidiumo sprendimu iš partijos buvo pašalintas Viktoras Fiodorovas.

„Šiandien, nebijodama priimti sau asmeniškai nepalankų politinį sprendimą, teikiu atsistatydinimo iš Darbo partijos pirmininko pareigų pareiškimą. Tai nereiškia mano pasitraukimo, tačiau tai vienintelė galimybė organizuoti tiesioginius partijos pirmininko rinkimus,“ – teigė Ž. Pinskuvienė. (visą pranešimą galite rasti čia https://www.darbopartija.lt/naujienos/partijos-naujienos/darbo-partijos-pirmininke-zivile-pinskuviene-turime-dvi-iseitis-20592/)

Pranešimą išklausę Darbo partijos kolegos buvęs Europarlamentaras, Seimo narys, Kultūros ministras Šarūnas Birutis, buvęs ilgametis Seimo narys, Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas dėkojo pirmininko pareigas sėkmingai vykdžiusiai Živilei Pinskuvienei už nuveiktą didelį darbą ir už drąsą, kurią ji pademonstravo už partijos vairo stojusi pačiu sunkiausiu metu.

Savo palaikymą ir padėką partijos pirmininkei susirinkę partiečiai atsistoję išreiškė garsiais plojimais.

Jie kalbėjo apie tai, kad partijos pirmininkė priėmė sunkų, bet drąsų sprendimą, kuris leis partijai eiti demokratišku, šiuolaikiškos partijos keliu. Partijos taryba nutarė, kad laikinai partijos pirmininko pareigas, iki kol įvyks tiesioginiai pirmininko rinkimai, eis pirmasis pirmininko pavaduotojas Šarūnas Birutis.

 Taryba patvirtino ir numatomų tiesioginių partijos pirmininko rinkimų datą – 2018 m. vasario 3-4 d.