Darbo partija: LRTK politikavimas prieš pat rinkimus – bando drausti Darbo partijos reklamą

Darbo partija yra vienintelė parlamentinė partija, kuri pasisako prieš pabėgėlių perkėlimą į Lietuvą. Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimas, kad Darbo partijos politinė reklama apie pabėgėlius neatitinka teisės aktų, yra niekas kitas, kaip bandymas cenzūruoti kitą nuomonę bei įtakos darymas rinkimams. 

„Reklamoje kalba ne aktoriai, kalba Lietuvos žmonės, savo žodžiais. Reklamoje Lietuvos žmonės išsako savo baimes, dalinasi nerimu dėl galimų ekonominių ir saugumo problemų, susijusių su pabėgėliais, ir tai daro tikrai korektiškai, neskatindami su niekuo susidoroti, kelti riaušių ar kitų neramumų, kaip Vokietijoje, Vengrijoje, Austrijoje ar kitose šalyse. Priešingai, mūsų reklamos – bandymas išsaugoti Lietuvoje stabilumą, ieškoti kitų, protingesnių būdų spręsti pabėgėlių krizę. 

Apgailestauju, kad komisija pataikauja primetamai nuomonei ir prieš pat rinkimus ima politikuoti, bando paveikti rinkimų rezultatus. Esame vienintelė partija, kuri turi principingą poziciją pabėgėlių klausimu, akivaizdu, kad kai kuriems asmenims ar politikams tai labai nepatinka“, – sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Darbo partijos reklamas galite rasti čia: http://bit.ly/2cDuR4M

„Reklamos atšaukti tikrai neketiname. Žmonės turi teisę girdėti ir matyti kitokią nuomonę, nes tai yra demokratijos pagrindas. Bandymas gniaužti, užčiaupti ir drausti kitokias nuomones yra niekas kitas, kaip labai pavojingas politikavimas, ypač turint omenyje, kad rinkimai vos už savaitės. Lietuvos žmonės patys gali nuspręsti, kokios reklamos jiems patinka, kokios idėjos priimtinos, kokios ne – tai jų teisė. Norime matyti Lietuvą tokią, kurioje visos nuomonės gerbiamos. Ne komisijoms reguliuoti, kaip žmonės turi galvoti ir kokią informaciją gali matyti“, – teigia V. Mazuronis.