Darbo partijos suvažiavime patvirtinta partijos vadovybė

Virš tūkstančio Darbo partijos suvažiavimo dalyvių šiandien Vytauto didžiojo universitete, Kaune, rinko partijos vadovybę ir atnaujino kolegialius partijos valdymo organus.

Suvažiavime nuspręsta, kad pernai gruodį Darbo partijos primininke išrinktos Živilės Pinskuvienės pavaduotojais tapo:

Pirmuoju pirmininkės pavaduotoju patvirtintas Valentinas Bukauskas. 2016 m.  Seimo rinkimuose laimėjęs vienmandatininkas, jau 4 kadenciją Darbo partiją atstovaujantis Lietuvos Respublikos Seime, Darbo partijos Telšių skyriaus pirmininkas.

Žaneta Simanavičienė - profesorė, habilituota daktarė, Estijos garbės konsulė, Moterų partijos įkūrėja. Žmogus, savo veiklumu, protu ir darbais garsinantis Lietuvą.

Ingrida Baltušytė-Četrauskienė - ekonomikos magistro laipsnį turinti moteris, 2004 m. įpartiją atėjusi kaip jaunimo atstovė. Šiai dienai ji - stipriausio Darbo partijos skyriaus pirmininkė bei Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorė.

Gitana Markovičienė - daug vertingos patirties tiek privačiame, tiek valstybiniame sektoriuose turinti ekonomistė. Yra parašiusi daug straipsnių ekonomikos, politikos temomis, puikiai nusimano Valstybės valdyme.

Petras Kuizinas - Lietuvos ir Telšių rajono savivaldybės politinis bei visuomenės veikėjas. 2015m. tiesioginiuose mero rinkimuose išrinktas Telšių rajono savivaldybės meru.

Šarūnas Birutis - Lietuvos ir Vilniaus miesto savivaldybės politinis bei visuomenės veikėjas, buvęs Europos Parlamento narys, 2012-2016 metais ėjęs Lietuvos kultūros ministro pareigas.

Suvažiavime taip pat buvo išrinkti nauji partijos prezidiumas ir taryba, atnaujintos Partijos Etikos ir Kontrolės komisijos.

Darbo partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė baigė formuoti komandą. Sausio 10 dieną darbus eiti pradėjo ir nauja atsakingoji sekretorė – Ingrida Karpuškaitė. Ž. Pinskuvienė išreiškė pasitikėjimą atsinaujinusiai Darbo partijos komandai: "Šiandien, čia stovėdama, sakau – aš tikiu, kad visus mūsų privalumus galime sulieti į vieningą, stiprią visumą – atsinaujinusią Darbo partiją. Taip ir bus. Su visų jūsų pagalba ir atsidavimu! Su Darbo partija – už Lietuvą!"