Darbo partijos taryba: savo programos ir tikslų neišsižadėsime

Balandžio 6 d., Vilniuje įvyko pirmasis naujos Darbo partijos tarybos posėdis. Gausiai susirinkę tarybos nariai ne tik sprendė partijos organizacinius klausimus, bet ir aptarė atsinaujinusios Darbo partijos tikslus, ateities planus bei Lietuvos politinę situaciją.

"Prieš rinkimus į Lietuvos Respublikos Seimą, dabartiniai valdantieji - Valstiečių ir žaliųjų partija - rinkėjų simpatijas pelnė akcenduodami, kad susitelks į regionus. Nepraėjus nei šimtui dienų po pergalės - įklimpo skandalų ir melo liūne. O dabar - dar blogiau: pažadai rinkėjams ne tik nevykdomi, elgiamasi netgi priešingai negu buvo žadėta,"- kalbėjo Darbo partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė.

Darbo partijos rinkiminėje programoje buvo numatytas ne vienas dabartinei Lietuvos problematikai spręsti aktualus klausimas - pradedant migracija ir šeimos biudžeto didinimu, baigiant regionų plėtra. Ir jau šioje kadencijoje Darbo partijos vienmandatėse apygardose rinkimus laimėję Seimo nariai Valentinas Bukauskas ir Petras Čimbaras ėmėsi programinių nuostatų įgyvendinimo: prieštarauja urėdijų reformai, teikia pasiūlymus LR Seimo narių skaičiaus mažinimui, geresnėms motinystės atostogų išmokų sąlygoms, šeimų, auginančių ar globojančių neįgalų vaiką automobilio įsigijimo ir techninio pritaikymo kompensavimo tvarkai ir t.t.

Tuo tarpu valdantieji nori panaikinti pašto skyrius regionuose (ko pasekoje vietovėse, kur ir taip didelė atskirtis ir mažai darbo vietų, pašto darbuotojai netektų darbo ir pajamų šaltinio), jau panaikino šildymo kompensacijas, nusprendė nemažinti PVM tarifo net būtiniausių prekių krepšeliui, siekia darbo atlyginimo mokesčius perleisti silpnesniosios darbo santykių grandies - darbuotojo - atsakomybėn. Per pirmus 2 šių metų mėnesius, kai prie Valstybės vairo jau stovi nauja Valdžia, emigracijos mastai vėl šovė į protu nesuvokiamas aukštumas. Darbo partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė užakcentavo: "Galiu garantuoti, kad Darbo partija neliks abejinga Lietuvos žmonėms. Mūsų Seimo nariai vykdys mūsų programą nepriklausomai nuo to ar valdančioji dauguma, kuriai jie priklauso, nuspręs elgtis priešingai. Jie atsakingai neša Seimo nario mandatą dirbdami savo rinkėjui - jokių įsipareigojimų kitoms politinėms jėgoms nepasirašė. Taip, idėjoms, pagerinsiančioms Lietuvos žmonių gyvenimą mes pritarsime, jas palaikysime. Tačiau jeigu matysime, kad yra priimami netinkami sprendimai - būsime kategoriškai prieš."