Darbo partijos Taryboje V. Uspaskich iškėlė klausimą dėl referendumo Seimo narių skaičiui mažinti

Šeštadienį į posėdį susirinko Darbo partijos taryba, kurioje buvo patvirtinti kandidatai į savivaldybių merus, aptarti artėjantys rinkimai į Europos Parlamentą, iškeltas klausimas dėl tiesioginių partijos pirmininko rinkimų.

„Darbo partija jau grįžo į vėžias. Praktiškai visuose rajonuose suformuoti skyriai. Tai geras startas. Tai atsispindi ir reitinguose. Tačiau egzistuoja ir povandeninis judėjimas. Bus bandoma mums pakenkti. Aš gaunu tokius signalus. Tačiau partija atlaikė visus bangavimus, todėl esu teigiamai nusiteikęs ir pasiruošęs kartu su jumis dirbti. Ir šiandien galiu pasakyti, kad mes labai subrendome“,- per Tarybos posėdį sakė Viktoras Uspaskich.

Posėdžio metu taip pat patvirtintas naujasis centrinio štabo vadovas, kuriuo tapo buvęs Seimo narys Viktoras Fiodorovas.

Patvirtinta ir dalis kandidatų į savivaldybių tarybos narius ir merus. Alytaus rajone kandidatu į merus patvirtintas Raimundas Markauskas, Anykščiuose Vaidutis Zlatkus, Druskininkuose Tomas Staskevičius, Ignalinoje Manfredas Žymantas, Kauno mieste Martynas Maulė, Kėdainiuose Dangyras Kačinskas, Marijampolėje Metas Ražinskas, Plungėje Mindaugas Jurčius, Rokiškyje Vidmantas Maželis, Šiaulių mieste Danguolė Martinkienė, Šiaulių rajone Ingrida Venciuvienė, Šilalėje Alfonsas Motuzas, Telšiuose Petras Kuizinas, Lazdijuose Arūnas Bacevičius, Mažeikiuose Laimutė Kačerauskienė, Pagėgiuose Edvinas Kriščiūnas, Panevėžio m. Sandra Jakštienė, Panevėžio rajone Vytautas Liepa.

Aptartas ir pasiruošimo Europos Parlamento rinkimams klausimas.

V. Uspaskich į Tarybos darbotvarkę įtraukė klausimą dėl tiesioginių pirmininko rinkimų ir pasiūlė esant poreikiui juos surengti dar iki Naujųjų metų.

„Buvo labai daug diskusijų dėl Darbo partijos pirmininko tiesioginių rinkimų. Tad šį klausimą įtraukiau į Tarybą. Šiandien mūsų partija yra tvirta, subalansuota, mes esam tam pasiruošę. Iki Naujųjų metų galime tokius rinkimus surengti,“- sakė V. Uspaskich. Tačiau Darbo partijos taryba tokią galimybę atmetė, pasiūlė dirbti ties partijos stiprinimu, koncentruotis ties artėjančiais rinkimais. Dabartinio pirmininko pasirinkimas pasitvirtino ir pilnai pasiteisino. Todėl klausimas buvo atidėtas ateičiai.

Darbo partijos Tarybos nariai posėdžio metu aptarė galimybę rinkti parašus referendumui mažinti Seimo narių skaičių. 2016 m. Darbo partijos rinkiminėje programoje ši nuostata buvo įtraukta, įregistruotas ir įstatymas. Tačiau matydami, kad šiuo klausimu niekas nevyksta darbiečiai pradėjo svarstyti referendumo iniciavimą.