Š. Biručio sveikinimas partiečiams

Mieli partiečiai,

prieš 14 metų gausus būrys bendraminčių įsteigė partiją, kurios tikslas – kurti stiprią, demokratiniais principais valdomą valstybę, kuri atstovautų žmogų, jo interesus, kuri dirbtų tam, kad Lietuvos pilietis būtų užtikrintas rytojumi ir oria senatve. 2003 m. spalio 18 d. visos šios vertybės buvo suvienytos po Darbo partijos vėliava, kuriomis, praėjus daugiau nei dešimtmečiui, tiki ir vadovaujasi dešimtys tūkstančių žmonių.

Šiandien švenčiame Darbo partijos 14-ąjį gimtadienį, o jį pasitinkame būdami antra didžiausia partija Lietuvoje. Mums tai pavyko, nes visuomet buvome kartu, palaikėme vienas kitą ir iki šiol tikime tuo, ką darome. Mūsų stiprybė visuomet slypėjo vienybėje, todėl esu tikras, kad ir toliau tikėdami partija, puoselėdami jos vertybes, išliedami daugiau prakaito nei kada nors anksčiau ir stropiai dirbdami, atšvęsime dar ne vieną gimtadienį, sulauksime solidžių jubiliejų ir suorganizuosime daug puikių sąskrydžių. 

Darbo partija yra stipri jėga, nes per tiek metų bendro darbo vienas kitą pažinome, tapome komanda, žinome savo stipriąsias puses bei kampus, kuriuos dar reikia nugludinti. Mes veikiame kaip vienas mechanizmas, kaip tikslus laikrodis, kuris dėl puikios savo konstrukcijos tiksės dar daugybę metų. Kiekvienas iš Jūsų, mieli partiečiai, esate gyvybiškai svarbi partijos dalis, dirbanti žmonėms, sprendžianti savo krašto problemas, atkreipianti dėmesį į regionus, neleidžianti užmiršti vietinių skaudulių ir savo pagalba padedanti juos spręsti. Kiekvienas skyrius nusipelnė nuoširdaus AČIŪ už savo darbą, ištikimybę, pagalbą ir patarimą. Mūsų vienybė, solidarumas ir glaudus ryšys  dar kartą primena, kad kartu mes galime nuversti kalnus. 

14-ojo gimtadienio proga dėkoju už Jūsų atsidavimą partijai, už tai, kad net 16 tūkstančių žmonių padeda kurti gražesnę Lietuvą, už Jūsų stiprybę, kai užklumpa išbandymai ir nuoširdų džiaugsmą, kai pasiekiamos pergalės.

L.e.p. Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis