V. Mazuronis: „Darbo kodekso likimą turi spręsti naujasis Seimas“

Ketvirtadienį, rugpjūčio 25 d., Seime įvyko politinės tarybos posėdis, kuriame svarbiausiu klausimu tapo Darbo kodekso likimas.

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis išreiškė poziciją, kad šiuo metu dėl susidariusios politinės situacijos reikia likti prie senojo Darbo kodekso, o naujojo svarstymą palikti kitam Seimui.

„Darbo partija pasisako už tai, kad Darbo kodeksas kol kas būtų nekeičiamas ir galioti liktų dabartinė versija, o naujojo likimą spręstų kitas Seimas. Tokį mūsų požiūrį lėmė matoma situacija, kuomet Darbo kodeksas tapo politinės kovos įrankiu, nekreipiant dėmesio į Lietuvos žmonių interesus. Matant tokią padėtį, sunku tikėtis, kad bus priimtas išmintingas sprendimas, todėl protingiausia šiuo metu būtų iš viso nepriimti naujojo Darbo kodekso“, – sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Kitoje politinėje taryboje bus svarstomas biudžeto formavimo klausimas, ypatingai daug dėmesio bus skiriama susitarimo su švietimo darbuotojų profsąjungomis vykdymo, statutinių pareigūnų apmokėjimo gerinimo ir socialinės atskirties mažinimo klausimams.