V. Uspaskich alytiškiams: turime sukurti geresnes sąlygas savo valstybėje

Antradienio vakarą Darbo partijos Garbės pirmininkas Viktoras Uspaskich apsilankė Alytuje. Kandidatas į Darbo partijos pirmininkus susitikimą pradėjo pristatydamas savo ruošiamą programą.

„Aš ruošiu partijos programą, kurią plačiau pristatysiu per Darbo partijos suvažiavimą balandžio 15 d. Šią programą atspausdinsiu, padalinsiu visiems žmonėms, o rudenį pats važinėsiu po skyrius ir apie ją diskutuosiu su partiečiais. Visi žinos, kokią naudą Lietuvai atneš kiekvienas mūsų siūlomas įstatymas“, - Alytaus miesto darbiečiams sakė V. Uspaskich.

Darbo partijos Garbės pirmininkas su gyventojais kalbėjo apie emigraciją, jos keliamas problemas šiandien ir grėsmes ateityje. Susirinkusieji išgirdo ir apie PVM tarifą maisto produktams, sąlygų Lietuvoje gerinimą ir investicijų pritraukimą.

„Šiandien žmonės važiuoja apsipirkti į Lenkiją. Ten nusiperka lietuviškų prekių ir grįžta atgal į Lietuvą. Lietuviška produkcija Lenkijoje parduodama daug pigiau. Tokią situaciją reikia keisti. Taip būti negali. Turime sukurti geresnes sąlygas savo valstybėje“, - kalbėjo V. Uspaskich.

V. Uspaskich  susirinkusiems teigė, kad pirmininko rinkimuose už jį turi balsuoti tik tie, kurie pasirengę dirbti. Jo ruošiama programa labai stipri, tačiau jam prireiks visų partiečių pagalbos, aktyvumo ir entuziazmo ją įgyvendinant.

Po V. Uspaskich pranešimo Darbo partijos Alytaus miesto skyriaus pirmininkas Romas Dapkevičius pasidžiaugė, kad į susitikimą atvyko prie Darbo partijos gretų norinčių prisijungti žmonių. Kiekvienas iš jų parašė įstojimo prašymą, paspaudė V. Uspaskich ranką ir sulaukė salės plojimų. 

Į partiją priėmus naujus narius, Darbo partijos Alytaus miesto skyriaus pirmininkas Romas Dapkevičius pranešė, kad laikinai skyriaus vairą perleidžia Kęstučiui Ąžuolui. „Taip jau susiklostė gyvenimas, kad dėl darbo turiu dažnai keliauti. Nebegaliu skirti skyriui ir partijai tiek laiko, kiek turėčiau ir norėčiau. Lieku partijos nariu, aktyviai dalyvausiu jos veikloje, tačiau Alytaus miesto skyriaus pirmininko postą tenka palikti. Laikinai šias pareigas užims mano pirmasis pavaduotojas Kęstutis Ąžuolas“, - partiečiams kalbėjo R. Dapkevičius.

V. Uspaskich R. Dapkevičiui padėkojo už įdėtą darbą ir už puikų vadovavimą skyriui. Darbo partijos Garbės pirmininkas taip pat ranką paspaudė bei sveikinimo žodį tarė l.e.p. paskirtam Alytaus miesto skyriaus pirmininkui  K. Ąžuolui.

Susitikimas buvo užbaigtas datos, kuomet bus renkamas naujasis skyriaus pirmininkas, patvirtinimu. Skyriaus nariai dar kartą susitiks balandžio 5 d.