Darbiečiai džiaugiasi padarytais darbais: Šiaulių universiteto choras garsins Lietuvą pasaulyje

Darbo partijos Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narės Angelė Kavaliauskienė ir Danguolė Martinkienė šiandien džiaugiasi padarytais darbais. 

Daug laiko ir energijos buvo skirta Šiaulių universiteto, kaip vienintelio Šiaurės regione, išsaugojimui. Diskusijos su Seimo nariais, ministerijos atstovais ir regiono merais jau davė rezultatą. Šiandien visi pritaria, kad Šiauliuose universitetas turi būti. 

Norint paskatinti studentus siekti studijų kokybės ir bendradarbiavimo ryšių plėtojimo buvo inicijuotas sprendimo projektas skirti lėšų daugkartiniam konkursų ir festivalių laimėtojui Šiaulių universiteto mišriam chorui „Studium“. Jis turėtų atstovauti Šiaulių miestą menine - edukacine programa Nebraskos universiteto Omahoje ( UNO) organizuojamuose renginiuose. 

Lėšos skirtos Muzikos studijų programos studentams, būsimiems muzikos mokytojams, kurie yra kviečiami dalyvauti Nacionalinėje Lietuvos – Amerikos bendruomenių vadovų konferencijoje ir surengti koncertinį – edukacinį turą ( 8 koncertus) Nebraskoje bei  Pietų Dakotoje. 

Koncertinio turo metu, reprezentuojant Lietuvos chorinį meną bei pristatant koncertinę programą, bus akcentuojamas Lietuvai svarbus istorinis įvykis - Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio paminėjimas. 

 Džiaugiamės, kad Šiaulių universiteto choras pristatys Lietuvos muzikinę kultūrą ir garsins Lietuvą bei Šiaulius pasaulyje.