Telšiškiai dalyvavo visuotinėje bijūnų sodinimo talkoje

Trečiąjį rugsėjo šeštadienį Telšiuose paskelbta visuotinė bijūnų sodinimo talka „Bijūnizacija 2017“. Kai buvo pakviesti telšiškiai vienytis bendrai idėjai, ilgai nesvarstę prie iniciatyvos noriai prisidėjo Darbo partijos Telšių skyriaus nariai. 

Partiečiai noriai dalijosi savo kiemuose augančių bijūnų sodmenimis. Iš viso darbiečiai sunešė per 30 sodinukų ir juos pasodino Masčio ežero pakrantėje, Zakso kalno papėdėje.

Pirmąjį kartą bijūnas kaip miesto simbolis Telšiuose pasirodė 2009 m. tradicinės miesto šventės metu birželio mėnesį per Antanines. Daugelį metų brandinta idėja įgavo pagreitį ir rugsėjo 16 – ąją skirtingose miesto erdvėse šurmuliavo būriai telšiškių, nešinų bijūnų sodinukais. Už pasodintą bijūną telšiškiai ir rajono gyventojai apdovanoti ženkleliais bei suvenyriniais magnetais.

„Kartu su Darbo partijos Telšių skyriumi džiaugiamės galėdami įsitraukti į visuotinę bijūnų sodinimo talką Telšiuose. Zakso kalno papėdėje pasodinome per 30 bijūnų sodinukų. Šaunu, kai tokios iniciatyvos vienija bendruomenę. Puikiai nusiteikę laukiame pavasario pabaigos, kuomet miestas pasipuoš ir pakvips bijūnais“, – kalbėjo Seimo narys, Darbo partijos Telšių skyriaus pirmininkas Valentinas Bukauskas.

Telšių rajono savivaldybės meras, Darbo partijos Telšių skyriaus pirmasis pirmininko pavaduotojas Petras Kuizinas, atkreipė dėmesį, kad telšiškiai, suskubę paskelbti Telšius bijūnų sostine, netruko suprasti, kad miesto ir rajono gyventojus šis sumanymas džiugina ir ši didinga, nuostabiai kvepianti gėlė prisibeldė bemaž į kiekvieno širdį, todėl, anot P. Kuizino, būtina tęsti tradiciją ir stengtis, kad bijūnų žiedais pasipuoštų visos viešosios erdvės mieste. 

Bijūnus pasodinę darbiečiai ketina juos drauge auginti, puoselėti, mylėti ir džiaugtis gražiu savo miestu, bijūnų takais, skverais.  „Prisijungę prie iniciatyvos, telšiškiai „bijūnizavosi“ ir padovanojo miestui dovaną, kuri užauga“, – sakė vienas renginio iniciatorių, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Darbo partijos Telšių skyriaus Tarybos narys Rimantas Žebrauskas.

Po sodinimo visų laukė koncertas vaikams ir suaugusiems.