Artėjančiuose rinkimuose Darbo partija kviečia formuoti plačią centro koaliciją

Spalio 18 d. Kauno rajone vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje buvo švenčiamas dvidešimtas partijos jubiliejus. Darbo partija buvo įkurta lygiai prieš du dešimtmečius – 2003 m. spalio 18 d. Per dvidešimt gyvavimo metų Darbo partija aktyviai dalyvavo šalies politiniame gyvenime. Darbiečiai buvo renkami į IX, X, XI ir XII kadencijos Seimus, partija keturis kartus laimėjo rinkimus į Europos Parlamentą, partijos atstovai reguliariai renkami į savivaldybių tarybas.

Taip pat partijos taryboje buvo sprendžiamas klausimas dėl pasiruošimo kitąmet vyksiantiems rinkimams. Partijos taryba priėmė sprendimą formuoti derybinę grupę plačios centro koalicijos formavimui, kuri dalyvautų ne tik Seimo, bet ir Europos Parlamento bei Prezidento rinkimuose 2024 m.

„Šiuo metu mes matome bent 3-4 partijas, ideologiškai artimas Darbo partijai, su kuriomis galėtume formuoti bendrą rinkimų bloką. Jeigu šių partijų vadovų ir narių Lietuvos ateities vizija sutaptų su Darbo partijos vizija, matome realias galimybes kartu dalyvauti rinkimuose. Panašiai, kaip ką tik rinkimus Lenkijoje laimėjusi Donaldo Tusko vadovaujama Pilietinė koalicija“, – kalbėjo Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

Partijos derybinei grupei pavesta per artimiausias kelias savaite išsiaiškinti rinkimų koalicijos formavimo galimybes ir potencialą bei informuoti apie tai partijos tarybą.

„Manome, kad didelis Lietuvos politinės sistemos fragmentavimas ne tik klaidina rinkėjus, bet ir nėra naudingas šalies demokratiniams procesams, kai po rinkimų dažnai susiklosto situacija, jog mažuma gali valdyti daugumą. O į dalies rinkėjų valią apskritai nėra atsižvelgiama, nes jų atstovai neperžengia rinkimų slenksčio. Koalicinio bloko formavimas siųstų aiškią žinią Lietuvos žmonėms, kad jų balsai nebus prarasti ir į Seimą bus išrinkti tie, kurie tikrai atstovauja daugumos rinkėjų interesams“, – sako A. Mazuronis.