Edmundas Vaitekūnas - automobilių sporto entuziastas, pasirengęs diriguoti politikai

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas, autorinės teisės specialistas, profesionalus choro ir orkestro dirigentas, laisvalaikiu dalyvaujantis automobilių sporto varžybose, tapantis paveikslus ir žaidžiantis šachmatais – tokie iš pirmo žvilgsnio nesuderinami pomėgiai yra politiko ir visuomenės veikėjo Edmundo Vaitekūno kasdienybė. 

Šiuo metu Edmundas yra džiazo BigBand orkestro dirigentas, kultūros projektų konsultantas ir aktyvus Darbo partijos narys, atsakingai besirengiantis artėjantiems Seimo rinkimams. Politikos pasaulis jam niekuomet nebuvo svetimas. Tiek  20 metų kurdamas  autorių, meno kūrėjų  teisių apsaugos struktūrą Lietuvoje, tiek 5 metus dirbdamas Lietuvos radijo ir televizijos komisijoje jis nenutolo nuo politikos.  

„Kiekvienas mūsų turime galvoti, ką  galime duoti valstybei. Turiu kelis aukštuosius išsilavinimus,  didelę gyvenimo bei administracinio darbo  patirtį įvairiose srityse  ir  tai galiu panaudoti kuriant stipresnę  ir teisingesnę Lietuvą. Neabejoju, kad visa politinė veikla turi būti nukreipta į žmogų“, – teigia Edmundas, kuriam nesvetimi medicinos, švietimo, teisėsaugos, socialiniai ir, žinoma, kultūros klausimai. Anot jo, sprendžiant šiuos visuomenei jautrius klausimus dažnai prisidengiama lėšų trūkumu, tačiau tai – ne tik papildomų lėšų, bet ir tinkamo esamo biudžeto paskirstymo klausimas.

„Ar šiandien Seimas gali tinkamai spręsti aktualius visiems mums klausimus, priimti reikiamus įstatymus, kai vyksta tokie dideli vidiniai nesutarimai? Ne, tokioje aplinkoje produktyvus Seimo darbas yra tiesiog neįmanomas. Tačiau tai ir mūsų – rinkėjų – atsakomybė. Mes juos rinkome. Tad manau, kad į Seimą turi ateiti nauji žmonės, žinantys, ką ir kaip daryti, kad visiems mums aktualios problemos būtų išspręstos”, – neabejoja Edmundas, kurį visuomet palaiko žmona Rita, sūnus Erikas ir dukros Monika bei Ema.

Paprasti žmogiški džiaugsmai

Apie politiką E. Vaitekūnas galėtų diskutuoti ir su labiausiai patyrusiais politikos vilkais, tačiau pats jis prisipažįsta, kad pirmiausia yra tėvas ir vyras – tai gyvenime jam yra svarbiausia. Paklaustas apie tai, kas teikia jam didžiausią džiaugsmą, E. Vaitekūnas neslėpdamas atsako – šeima. Gimę vaikai praturtino Edmundo pasaulį dar labiau, dabar jie mėgsta keliauti po Lietuvą, geriau pažinti istorines bei lankytinas vietas. 

„Lietuva tikrai graži ir kasmet gražėja. Pasaulis nuostabus, tačiau manau, kad pirmiausia reikia gerai pažinti savo gimtąją šalį, juk turime kuo didžiuotis – tiek gamtos, tiek architektūriniais ir istoriniais šedevrais“, – šiltai apie Lietuvą kalba Edmundas, jau planuojantis naują, įdomią išvyką į dar neaplankytą Lietuvos kampelį. 
Laisvalaikį Edmundas skiria ir automobilių sportui – daug kartų yra tapęs Lietuvos autoralio prizininku, o kai kuriose varžybose dalyvauja iki šiol. Edmundo nepažįstantiems gali pasirodyti keista, kad svylančioms padangoms neabejingas pedagogas, teisininkas, dirigentas, politikas dar ir... tapo. Dailė, pasak jo, visuomet buvo neatsiejama jo asmenybės dalis, o labiausiai Edmundas mėgsta tapyti ypač didelio formato paveikslus, dalis jų buvo publikuoti spaudoje. 

Profesionalus choro ir orkestro dirigentas, mėgstantis improvizuoti fortepijonu, artimiausiu metu planuoja paruošti naują koncertinę programą su džiazo BigBand orkestru ir, žinoma, sutelkti bendraminčius pokyčiams politinėje padangėje – artėja permainų metas ir Edmundas tam visiškai pasirengęs.