Darbiečiai: „Anušauskas buvo vienas silpniausių šios Vyriausybės ministrų ir savo poelgiu tai dar kartą įrodė“

Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas kritiškai vertina Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko sprendimą trauktis iš savo posto tuo metu, kai Lietuva yra tokioje sudėtingoje geopolitinėje situacijoje. Pasak politiko, tai tik patvirtina ministro silpnumą.

„Šioje Vyriausybėje nėra ir niekada nebuvo gerų ministrų, o Arvydas Anušauskas buvo vienas silpniausių jos narių. Nepaisant to, šiandien, kai prie Lietuvos sienos vyksta aktyvus Baltarusijos karinių pajėgų judėjimas, geopolitinė situacija yra ypač įtempta, palikti savo postą yra ypatingai neatsakingas žingsnis. Faktiškai, jis įrodė, kad yra per silpnas iššūkiams, tačiau vargu ar galima buvo pasirinkti blogesnį laiką šiam žingsniui“, – sako V. Fiodorovas.

Darbo partijos frakcijos seniūnas primena, kad ministro atsistatydinimo nereikalavo net jo veiklą sukritikavę viešą laišką išplatinę atsargos karininkai, nes keisti svarbiausią – už šalies saugumą atsakingą ministrą, likus keliems mėnesiams iki rinkimų yra nelogiška ir žalinga.

„Iki naujo ministro ir visos Vyriausybės paskyrimo lieka apie 8-9 mėnesius. Tai yra ypač svarbus laikas krašto apsaugos sistemai, nes reikia pasiruošti vokiečių brigados priėmimui. Net jeigu šiems keliems mėnesiams ir bus paskirtas naujas ministras, koks kompetentingas bebūtų, jis nesugebės tinkamai perimti visų dabartinio ministro darbų. Tiek Premjerė, tiek Prezidentas privalo atsižvelgti į šias aplinkybes“, – sako Darbo partijos frakcijos seniūnas.