Darbiečiai užregistravo pataisas, grąžinančias kuro akcizo lengvatą ūkininkams – tikisi jas priimti neeilinės Seimo sesijos metu

Besitęsiant ūkininkų streikui, Seimo Darbo partijos frakcijos nariai užregistravo Akcizų įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo grąžinama kuro lengvata ūkininkams, naudojantiems žemės ūkio techniką.

„Dar 2023 m. gegužės mėnesį, kai Seime vyko balsavimas dėl kuro akcizo lengvatos panaikinimo ūkininkams, Darbo partijos atstovai vieningai balsavo prieš šias pataisas, nes jau tada numatėme, kad jos yra neteisingos. Tuomet projektą palaikė konservatoriai, laisviečiai ir liberalai, balsavusių už buvo ir tarp socialdemokratų bei valstiečių partijų. Tenka apgailestauti, kad valdantieji suprato padarę klaidą tik po to, kai ūkininkai turėjo imtis tokių radikalių priemonių“, – sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Įstatymo pakeitimo projektą pasirašė visi Seimo Darbo partijos frakcijos nariai.

„Šios pataisos, kartu su kitais žemdirbiams aktualiais projektais, galėtų būti svarstomos neeilinės Seimo sesijos metu, kad vienu metu išspręstume ne tik šį klausimą, bet ir kitus – dėl daugiamečių pievų, dėl suskystinų dujų akcizo ir pan. Šie projektai jau yra užregistruoti Seime ir mes turime gerą progą kuo greičiau juos priimti“, – sako V. Fiodorovas.