Darbo partija: Pirmalaikiai Seimo rinkimai galėtų vykti tik po Vyriausybės atsistatydinimo

Pirmadienio vakarą į posėdį susirinkę Darbo partijos Prezidiumo nariai nusprendė, kad valdančioji dauguma turi prisiimti atsakomybę už situacijos nevaldymą, negebėjimą dirbti ir priimti būtiniausių valstybei sprendimų.

„Matome, kad bandoma slėptis po dirbtinai sukeltomis problemomis ir atsakomybę permesti Seimui. Tačiau noriu pabrėžti, kad tai yra Vyriausybės krizė, ne Parlamento. Ši parlamentinė dauguma nesugeba tvarkytis su iškilusiomis problemomis, priimti tinkamų įstatymų, valdyti ekonomikos, įgyvendinti reformų. Pirmalaikiai Seimo rinkimai yra galimybė, bet tik po tam tikrų etapų, jei pasitraukus dabartinei Vyriausybei nesusiformuotų nauja ir tokiu atveju Seimas nebegalėtų vykdyti to, kas jam priklauso pagal Konstituciją. Mes tikrai nebijome prisiimti atsakomybės ir galime dalyvauti valstybės valdyme pagal tai, kiek turime mandatų, tačiau kalbėti apie pirmalaikius rinkimus, kol Vyriausybė yra neatsistatydinusi, yra arklio statymas prieš vežimą.

Mes manome, kad Vyriausybė turi trauktis, o besitraukiant sustabdyti ir visus strateginius projektus (tokius, kaip mokesčių reforma), kurie galėtų pakenkti kitai, būsimai Vyriausybei. Nematome jokio poreikio laukti NATO viršūnių susitikimo, šią valdžią reikia paleisti kuo skubiau, nes visuomenė ir verslai jau dabar jaučia skaudžias pasekmes ir kenčia nuo jų priimtų sprendimų“,- teigia Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

Jis taip pat informavo, kad rytoj planuojamame susitikime su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu dėl pirmalaikių Seimo rinkimų Darbo partijos atstovai nedalyvaus.