Prieš rengiamas interpeliacijas Seime „darbiečiai“ siūlo supaprastinti jų nagrinėjimo tvarką

inf. (ELTA).

Seimo Statute siūloma numatyti, kad nutarimas dėl interpeliaciją gavusio pareigūno atleidimo dėl nepasitikėjimo priimamas būtų priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma. Taip pat siūloma atsisakyti  reikalavimo Seimui kurti  redakcinę komisiją, kuri parengtų nutarimo projektą dėl interpeliacijos.

Tai numatančią Statuto pataisą įregistravo Seimo Darbo partijos frakcijos nariai.

Pasak Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Viktoro Fiodorovo, prieš opozicijai rengiant interpeliaciją energetikos ministrui Dainiui  Kreiviui, svarbu patobulinti balsavimo tvarką, kad viskas vyktų demokratiškai ir efektyviai.

„Nutarimą dėl interpeliaciją gavusio pareigūno atleidimo slaptu balsavimu turi priimti daugiau kaip pusė visų Seimo narių. Neabejojame, kad nereikia vilkinti laiko ir sudarinėti komisijos, kuri
nekeičia esmės. Todėl siūlome, kad Seimas balsuotų iškart po atsakymų į klausimus, neformuojant bereikšmių komisijų“, - teigia parlamentaras V. Fiodorovas.

Anot jo, priėmus siūlomas pataisas būtų supaprastinta interpeliacijos nagrinėjimo Seimo posėdyje tvarka.

Statuto pataisas įregistravo Seimo Darbo partijos frakcijos nariai                                   

Vytautas Gapšys, Andrius Mazuronis, Viktoras Fiodorovas, Vaida Giraitytė – Juškevičienė, Vigilijus Jukna, Valentinas Bukauskas, Aidas Gedvilas, Ieva Kačinskaitė – Urbonienė ir Artūras Skardžius.