Seimo narys V. Gapšys kviečia susipažinti su Parlamento darbu – tęsiamas projektas „Diena su Seimo nariu“

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys tęsia projektą „Diena su Seimo nariu“, kuriame gali dalyvauti žmonės iš įvairiausių Lietuvos kampelių.
Anot parlamentaro, šio projekto tikslas yra parodyti realų Seimo ir jo narių darbą bei padidinti visuomenės pasitikėjimą šia institucija.


„Patirtis rodo, kad šis mano pradėtas, o vėliau sėkmingai ir kitų Seimo narių tęsiamas projektas žmonėms yra įdomus ir palieka daug įspūdžių. Juk viena yra matyti Parlamento veiklą per televizorių ar susidaryti nuomonę apie Seimo nario darbą iš nuogirdų, o visai kas kita susipažinti su Seimu iš arčiau, savo akimis pamatyti visą „virtuvę“, – sako parlamentaras V. Gapšys.

Pirmosios šią pavasario sesiją projekto dalyvės Vilniaus kolegijos studentės Evelina Urbanovič ir Veronika Kochanska. Jos lankėsi Darbo partijos frakcijoje, Seimo posėdžių salėje, susipažino su įvairiais politikais ir sužinojo, kaip organizuojamas Parlamento darbas.

„Manau, kad Seimo nario darbas nėra lengvas, tačiau ir nėra sudėtingas. Politikai stengiasi atsižvelgti į tautos būtinybes ir siekia pagerinti kiekvieno Lietuvos gyventojo gyvenimą. Dažniausiai nematome projektų įgyvendinimo proceso ir dėl to mums gali pasirodyti, kad jų realizavimas yra daug lengvesnis negu jis yra iš tikrųjų. Negalime vertinti to, ko nematome, ir tikiu, kad ateityje Lietuvos piliečiai taps labiau aktyvesni ir prisidės prie mūsų visų gyvenimų gerinimo. Tikrai rekomenduočiau šį projektą visiems. Daugelis nelabai supranta Seimo narių darbo – ką jie daro, ko siekia, o šis projektas leidžia žmonėms susipažinti su Seimo darbo eiga ir pabendrauti su savo išrinktais politikais“, – sako projekto „Diena su Seimo nariu“ dalyvė E. Urbanovič.

Jai pritaria ir kita dalyvė Veronika Kochanska, kuri taip pat pirmą kartą lankėsi Seime.

„Ne tik sužinojau, kaip atrodo Seimo nario diena, kas ir kaip vyksta. Pamačiau, kaip atrodo Seimo rūmai, buvau sužavėta, kokio dydžio tai pastatas ir kaip gražiai atrodo iš vidaus. Sužinojau apie projektų rengimo bei tvirtinimo etapus. Buvau Seimo posėdyje, mačiau, kaip Seimo nariai skaito pranešimus bei balsuoja. Manau, jog tai labai atsakingas darbas, nes nuo priimtų įstatymų priklauso visų mūsų gyvenimo sąlygos“, - teigia studentė V. Kochanska.

Seimo narys V. Gapšys norinčius pažinti Seimo darbą iš arčiau kviečia registruotis el.p. valdas.skarbalius@lrs.lt arba tel. 862678880.