V. Uspaskich: Dalyvavau mitinge, kuriame pasisakė žmogaus teises ir laisvą pasirinkimą ginantys teisininkai, rašytojai bei demokratiją puoselėjantys žmonės. Ir žadu dalyvauti ateityje

Tai trumpas atsakymas į Andriaus Tapino skleidžiamą melą neva kažkas pridėjo į kelnes po mitingo. Geriau jis pasakotų apie save, ką pats pridėjo į kelnes.

Dalyvavau ir kalbėjau taikiame mitinge, kuris vyko pagal demokratinės santvarkos principus. Mitinge, kurį išprovokavo valdžia ir tie, kurie nesupranta demokratinių vertybių, pagal kurias tiek opozicijai, tiek kitaip mąstantiems žmonėms turi būti suteikta tribūna. Bet, deja, dėl to, kad pati valdžia ir kai kurie žiniasklaidos atstovai menkina demokratijos atributus, o kitaip mąstantys yra izoliuojami nuo visiems prieinamų masinių informacijos priemonių, žmonės buvo priversti eiti į gatves ir kurti improvizuotas tribūnas, kur galima būtų pasisakyti ir išgirsti kitaip mąstančius.

Aš ne išimtis – manęs, kaip opozicinės parlamentinės partijos vadovo irgi nepamatote nei diskusijų laidose televizijoje, nei didžiausiuose interneto portaluose. Taip jau yra, kad mūsų valdžia ir žiniasklaida tik pas kaimynus mato, kad opozicijai neduodama kalbėti ir kritikuoja juos už tai, bet nepastebi kontroliuojamos demokratijos savo kieme.

Nedalyvavau, neagitavau ir nesiruošiu dalyvauti jokiose riaušėse, nes tai neproduktyvu ir niekur neveda, o atvirkščiai – diskredituoja pačią idėją, mitingą, kaip demokratijos išraišką. Todėl griežtai smerkiu visus keliančius bet kokius neramumus.

Buvau informuotas, kad leidimas mitingui buvo išduotas nuo 9 iki 17 val., bet, deja, dėl laiko stokos galėjau dalyvauti tik nuo 9 val. 20 min. iki 10 val. 40 min., vėliau turėjau išvykti. Ir net per tą trumpą laiką, pastebėjęs garsiai triukšmaujantį ir neramumus keliantį žmogų prie scenos, pasisveikinau su policijos vadovu, padėkojau už darbą ir paprašiau tvarkos prižiūrinčių žmonių, kad nuramintų jį arba išvestų iš mitingo.

Deja, kitame mitinge, kurį organizavo Tapinas, politikų adresu teko girdėti tokių žodžių, kaip „pederastai“ ir pan. Tačiau ten niekas nieko netramdė ir nedraudė, viskas visiems buvo gerai, nes jį organizavo neliečiamieji, kuriems leidžiama privatizuoti teisę tik į jų skleidžiamą tiesą.

Tie patys veikėjai leidžia sau susirinkusius į taikų mitingą ir paskui nepažeidžiant jokių įstatymų sėkmingai išvykusius namo, vadinti tokiais žodžiais, kaip „padugnės“, „mėšlas“ ir t.t. Sąmoningai kuriant sąmokslo teorijas apie žmones, kurie niekuo dėti dėl riaušių.

Jūs galvojate, kad padedat siekti taikos, vienybės ir susikalbėjimo? NE!!! Jūs skaldote visuomenę ir taip darote metų metus.

Prie šitos temos mes dar grįšime. Bet šis straipsnis ne apie tai.

Šis straipsnis ne Tapinui, Malinauskui ir panašiems žemo sąmoningumo ir emocinį intelektą turintiems veikėjams. Šis straipsnis sveikiems, gerbiantiems žmogaus teises ir saugantiems savo sveikatą žmonėms.

Tai ne priekaištai, ne vertinimai ir ne skirstymas į gerus ar blogus žmones. Net ir ne atsakas į jų išpuolius prieš mane dėl jų neišvystyto sąmoningumo. Aš jau seniai gyvenu pagal kitokią filosofiją, kuri teigia, kad nėra gerų ar blogų žmonių, tiesiog yra skirtingi ir jie turi teisę būti tokie, kokie yra. Tad teisę būti turi ir Tapinas, ir Malinauskas su savo melagienomis, žemu sąmoningumu, neapykantos kurstymu ir vienpusiškumu, tuo labiau jiems tiesiog nėra kitos išeities, nes tai yra jų pajamų šaltinis, kitaip jie neturės ką valgyti, o sukurti ką nors konstruktyvaus ir naudingo visuomenei jie tiesiog nesugeba.

Ir kada manęs klausia kaip aš reaguoju į šiuos ir panašius veikėjus, skleidžiančius apie mane melą, mano atsakymas labai paprastas. Kaip sakydavo aktorė Faina Ranevskaja: „kodėl katei turėtų rūpėti ką apie ją kalba ir galvoja įvairios žiurkės ir pelės“.

Šis straipsnis skirtas žmonėms, abejojantiems skleidžiamomis pseudomokslininkų agitacijomis ir jis gali padėti apsispręsti sėsti ant eksperimentinės adatos ar ne.

Carnegie Mellon universiteto atlikti skaičiavimai rodo, kad labiausiai vakcinomis nepasitiki patį aukščiausią išsilavinimą turintys žmonės – mokslų daktarai, filosofai. Išanalizuoti 5-ių milijonų apklaustųjų atsakymai, klasifikuojant juos pagal demografinius rodiklius ir išsilavinimo lygį (neskaitant vaikų iki 15 metų, kurie nepatenka į apklausą) tai yra 2,5 karto daugiau žmonių, nei yra visoje Lietuvoje, kas suteikia ypatingą patikimumą šiai apklausai.

Pastebėta įdomi koreliacija – mažiau išsilavinę ir mažesnį sąmoningumą turintys žmonės, tokie kaip tapinai ir malinauskai, su laiku pasiduoda propagandai, o išsilavinę ir turintys mokslinius laipsnius, filosofinį mąstymą ir savo nuomonę, tik dar labiau įsitikina, kad vakcinacija nuo COVID-19 nėra panacėja ir išsigelbėjimas, o dar ir gali pakenkti sveikatai. Štai nuoroda į šiuos duomenis: https://unherd.com/thepost/the-most-vaccine-hesitant-education-group-of-all-phds/

Dar šiek tiek protingų žmonių išvadų:
- Belgų profesorius, buvęs Bilo Geitso įkurto GAVI vakcinų aljanso ekspertas V. Bošė (Geer Vanden Bossche) jau perspėjo, kad masinės vakcinacijos efektas bus trumpalaikis ir net paskiepijus 100 proc. žmonių, bandos imunitetas niekada nebus pasiektas. Tie dėsniai, kurie galioja stabiliam virusui, visiškai negalioja mutuojančiam.

- Vienas garsiausių pasaulio virusologų, gavęs Nobelio premiją už ŽIV viruso atradimą, Luc Montagnier teigė, kad masinė populiacijos vakcinacija sukels agresyvesnes viruso mutacijas.

Bet filologų išsilavinimą turinčios merginos, tapinai, malinauskai, alia faktų tikrintojai ir taip pat įvairių interesų turinčios bei žmonių sąmonę besistengiančios pakeisti verslo korporacijos savo naudai, tuos mokslininkus aktyviai blokuoja ir vadina melagienų platintojais.

Kas tai? Juk tai atviros patyčios iš mokslo. Negana to, kad tyčiojamasi iš mažai išsilavinusių žmonių, verčiant juos nelaisvam kenksmingam apsisprendimui. Net vaikai kenčia patyčias mokykloje, nes dedamos visos pastangos sugadinti jų imuninę sistemą.
Patyčios jau prasidėjo ir iš valdžios veiksmams nepritariančių išsilavinusių mokslininkų, aukšto intelekto žmonių, kurie stengiasi perspėti kitus apie vienokių ar kitokių sprendimų pasekmes. Kurie stengiasi perspėti nuo tikrų, moksliniais tyrimais pagrįstų faktų atitolusią valdžią. Kurie ragina valdžią atsigręžti į sąžinę ir nestumti žmonijos į psichozės ir baimės būseną, kuri sukelia nepataisomas pasekmes žmonių sveikatai.

Izraelio patirtis aiškiai rodo, kad persirgęs ir natūralų imunitetą turintis žmogus įgyja „neįkainojamą turtą“ – garantą ir suserga 6 kartus rečiau nei paskiepyti. Mokslininkai perspėjo, kad vakcina turi trumpalaikį efektą, kurio pasekmes dar teks srėbti ateityje. Ir ta ateitis labai greitai ateis, nes jau dabar pripažįstama, kad ne tik viena, bet ir antra vakcinos dozė neužtikrina apsaugos, todėl jau po pusės metų siūloma trečia dozė. Tačiau pavojus slypi dar giliau...

Jau dabar žmonės, apimti psichozės, su pasididžiavimu pradėjo viešai demonstruoti savo psichikos būseną ir ligos istorijas įrodančius rėmelius socialiniuose tinkluose.

Šiuo metu esu Prancūzijoje, kur parduotuvėse kaukes privaloma dėvėti visiems – ir skiepytiems, ir neskiepytiems, nes yra supratimas ir mokslinės žinios, kad virusą skleidžia ir vieni, ir kiti. Bet pas mus būtinai sugalvos būdą kaip dar labiau suskaldyti visuomenę. Maža to, tokia segregacija padarys meškos paslaugą visai Lietuvai. Taip, virusas yra, taip, nuo jo serga ir kartais miršta žmonės. Bet jeigu viruso skleidėjas yra skiepytas, kokiu būdu jūs suvaldysite užsikrėtimų skaičių, jei visiškai laisvai ir legaliai tokiems žmonėms leisite platinti virusą? Karantinas neskiepytiems tęsis ir tęsis dėka skiepytų žmonių.

Visiškai neironizuodamas aš kreipiuosi į Jus, J.E. Prezidente Gitanai Nausėda, Seimo Pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, Premjere Ingrida Šimonyte su klausimu: ar jums šie tyrimai ir mokslininkų žodžiai ką nors reiškia? O gal jūs turite rimtesnių autoritetų šalia savęs nei Nobelio premijos laureatas virusologas ir kiti pasaulinio masto mokslininkai? Jeigu taip, gal galite paneigti jų teikiamas žinias?

Nes būtent dėl to žmonės eina į gatves. Pirmiausia – dėl diskriminavimo, ko vertas vien pavadinimas „karantinas neskiepytiems“ – jis jau programuoja susiskaldymą. Ar negalima pavadinti tiesiog „karantinas“ ir numatyti sąlygas pagal kriterijus? Kitas dalykas – skirtinga, nesubalansuota ir prieštaringa informacija.

Su pagarba
Viktoras Uspaskich

P.S. Apie vienybę, sąmoningumą, melą, skaldymą ir mitingus – kitame straipsnyje, kuris turi vienyti, o ne skaldyti.