Vartotojai permoka už elektrą – valdžiai tai menkai rūpi

Darbo partijos frakcija susitikime su energetikos ministru Dainiumi Kreiviu, Valstybinės energetikos reguliavimo tarnybos (VERT) ir UAB „Ignitis“ atstovais neišgirdo paaiškinimų, kodėl iki šiol žmonės permoka už elektrą. Nė vienas jų nežinojo ir konkretaus skaičiaus, kiek Lietuvos gyventojų dėl valdančiųjų apatijos kas mėnesį permoka už elektrą.

„Nei VERT, nei ministras Kreivys negalėjo atsakyti, kiek žmonių sausio ir vasario mėnesiais permokėjo už elektrą. Viskas paliekama žmonėms patiems tvarkytis, tarsi tos sumos yra menkniekis. Atrodo, kad jie gyvena paralelinėje visatoje, kur jų nepasiekia žmonių siaubas gaunant sąskaitas už elektrą“, - sako Darbo partijos frakcijos narė Ieva Kačinskaitė–Urbonienė.

Pasak parlamentarės, kol kas jokių aktyvių žingsnių padėti elektros vartotojams Vyriausybė nesiima, nors tai daryti privalo, juk pati įstūmė juos į tokią padėtį.

„Bet kokios neva pagalbos priemonės ateina per lėtai, trunka per ilgai, o kiekvieną dieną dalis vartotojų vis dar permoka už elektrą. Vos keli procentai jų pakeitė sutartis. Tiesa, susitikime UAB „Ignitis“ atstovai pažadėjo imtis iniciatyvos ir patikino mus, kad gyventojai gali tikėtis, jog artimiausiu metu sulauks pasiūlymų su geresnėmis kainomis. O ką tuo tarpu valdantieji? Nieko, toliau bando dangstyti savo nekompetenciją skandalais“, - pastebi Seimo narė.