V.Fiodorovas: Vyriausybės veiklos nepalaiko didžioji dalis Lietuvos gyventojų – ar jie visi tarnauja Kremliui?

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ birželio 18–28 dienomis atliktos apklausos duomenimis, beveik 60 proc. apklaustųjų dabartinės Vyriausybės veiklą vertina neigiamai. Tokie rezultatai Vyriausybės atstovų nenustebino, atvirkščiai, ministras, kritikuojamas dėl itin prasto darbo, iškart apkaltino visus dirbant Kremliui. Kaip patogu.

Tad visi šie 60 proc. Lietuvos piliečių, keliančių tuos pačius klausimus, kokius kelia ir opozicija, yra Kremliaus agentai? Šio ministro akimis, matyt, tokios yra ir opozicinės politinės jėgos – jei neploji katučių daromoms nesąmonėms, vadinasi, esi priešiškas agentas.

Jei manai, kad jis bėga prieš traukinį vienut vienutėlis, skelbdamas sankcijas Baltarusijos trąšoms, tu – Rusijos agentas. Jei tik tau atrodo, jog pyktis su Kinija reikėtų bent jau turint solidų užnugarį, o dar geriau – visai nesipykti, tuomet tu tarnauji Putinui ir vykdai jo užsakymus. Jei tau rodos, jog Kaliningrado tranzito blokavimas yra perteklinė iniciatyva, tai tu išvis praktiškai dirbi KGB.

Mielas ministre, ar jums neatrodo, jog šitaip žemindamas Lietuvą, vykdančią jūsų skubotas ir su partneriais nesuderintas „akcijas", Kremliui dirbantis atrodote jūs pats? Turbūt Rusijos prezidentui nėra nieko mieliau, nei per televiziją matyti jūsų sutrikusį veidą, kai eilinį sykį supratote, jog jūsų karšto būdo, o gal greičiau – neatsakingumo ir pasipūtimo – niekas nei Europoje, nei Amerikoje nepalaiko.  

Jūs kariaujate asmeninius karus ir normaliame gyvenime tai vadinama ne užsienio politika, bet tiesiog vaikiškais žaidimais. Juk Putinas ir vėl galės paskelbti per savo ruporus, jog „Lietuva buvo priversta nusileisti" arba „Europa išsigando" ir pristatyti tai kaip savo laimėjimus. Tad kam išties jūs dirbate, ministre?

Gal atėjo metas jums susirasti pigesnės ir tiek daug reputacinių problemų šaliai nekainuojančios veiklos?