Padėti nuo karo bėgantiems ukrainiečiams galime kiekvienas

Lietuvos žmonės ukrainiečiams, bėgantiems nuo karo, padeda visomis išgalėmis. Darbo partija džiaugiasi, kad Ukrainos šeimos randa namus Lietuvoje, o tarp joms padedančiųjų yra ir daug partijos narių.

Štai Prienų skyriaus narys Gintautas Sodaitis pas save apgyvendino ukrainiečių šeimą, kuri karui prasidėjus buvo išvykusi atostogauti. Kad šeima – tėvai ir 1-erių bei 3,5 metų vaikai – galėtų pasiekti Lietuvą, Gintautas nupirko jai bilietus. Šiuo metu ši šeima saugi, ją viskuo, kas reikalinga, aprūpina pats Gintautas, kuris taip pat rinko ir vežė humanitarinę pagalbą į Ukrainos pasienį.

Pagalbą į karo krečiamą Ukrainą vežė ir Pagėgių skyriaus pirmininkas Algis Grublys. Jis prisidėjo prie Pagėgių savivaldybės organizuojamos paramos Ukrainos gyventojams: surinko pagalbos priemones, kurių prašė ukrainiečiai: vaistus, patalynę, elektros generatorius, ir nuvežė į Ukrainą Zbarazh miestą. Pagalbą vežė trimis autobusais, o vieną jų – savo autobusą – A. Grublys padovanojo ten esančiai ukrainiečių šeimai. Pagėgių savivaldybė bendradarbiauja su šiuo miestu ir palaiko glaudžius santykius, anksčiau šio miesto savivaldybės atstovai yra lankęsi Pagėgiuose, o dabar lietuviai padeda jiems.

Humanitarinę pagalbą Ukrainos kariams teikia ir partijos pirmininko pavaduotojas Marijus Velička, kuris su „Rotary“ klubu surinko ir išsiuntė medicininę humanitarinę pagalbą Ukrainos kariams. Jis taip pat padeda rinkti ir organizuoti helpukraine.org paramą: kariškiams organizuojamos šarvinės liemenės, šalmai, medicininiai paketai, vaistai ir tt. M. Velička prisidėjo prie vienos šeimos apgyvendinimo, o šiuo metu laukia 20 vaikų iš vaikų namų, kuriems apgyvendinti „Rotary“ klubas jau turi paruošęs vietą.

Darbiečių iniciatyva Kėdainių rajono savivaldybė nusprendė skubiai skirti 50 tūkst. Eur siekiančią finansinę paramą Ukrainos miestui Melitopoliui. Taip pat savivaldybėje jau dirba sudaryta speciali darbo grupė, kuri padeda atvykusiems, atvykstantiems iš šios šalies pabėgėliams.

Darbo partijos Radviliškio skyriaus nariai aktyviai aukoja pinigus, daiktus. Dalis jų mielai priims ukrainiečius savo namuose. Ypač daug paramos teikia skyriaus pirmininkas Jurgis Baublys. Jis ne tik aukoja pinigus, dalijasi reikalingais daiktais, bet ir prisideda prie privačių iniciatyvų gabenant paramą į Ukrainą, teikiant ją mūsų šalyje gyvenantiems ukrainiečiams bei jų augintiniams.

Pasak Seimo Darbo partijos frakcijos narės Vaidos Giraitytės, kuri nuolat bendrauja su ukrainietėmis, atvykusiomis į Lietuvą, Ukrainoje likusiems jų vyrams labiausiai reikia priemonių, kurios būtinos gynybai ir apsisaugojimui.

„Vaistai, tvarsčiai, kraujavimą stabdantys žgutai, šiltos pirštinės, kojinės, pošalmiai, kepurės, prožektoriai, baterijos. Bet labiausiai trūksta vaistų. Džiaugiuosi, kad šie reikalingi daiktai jau keliauja pas drąsius Ukrainos vyrus ir raginu Lietuvos gyventojus nesustoti: aukokime, priimkime, dalinkimės viskuo, kuo galime. Šiandien tai labai svarbu, bus be galo svarbu ir rytoj, ir vėliau“, - teigia parlamentarė.

Prisidėti prie paramos pabėgėliams  ir humanitarinei pagalbai galite ir jūs – aukodami pinigus į „Mūsų rankos ir širdys Ukrainai“:  https://www.aukok.lt/projektai/Musu-sirdys-ir-rankos-Ukrainai
Trumpasis numeris: 1485

Jei turite galimybę priimti pabėgėlių šeimas – registruokitės platformoje „Stiprūs kartu“. „Stiprūs kartu“ taip pat registruoja galinčius pavėžėti nuo sienos.
Registruokitės čia: https://stipruskartu.lt/ Jeigu norite prisidėti prie Ukrainos gynybos pastangų, tai galite padaryti –  aukodami pinigus Blue / Yellow for Ukraine.
Banko sąskaita: LT17 7300 0101 4089 4869
Bankas: Swedbank
Gavėjas: VšĮ Mėlyna ir geltona
Mokėjimo paskirtis: PARAMA
Trumpasis numeris: 1482

Ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams reikia pagalbos. GGI - Gyvūnų gerovės iniciatyvos informuoja, jog taip pat ieško žmonių, kurie, esant poreikiui, galėtų priimti suteikti laikiną prieglobstį Ukrainos žmonių gyvūnams.
Registracijos anketą rasite čia: https://bit.ly/PrieglobstisGyvunams

Taip pat padėti galite ir savanoriaujant. Patikimos ir patikrintos Lietuvos laukia pastiprinimo:
Lietuvos Raudonasis Kryžius - https://bit.ly/SavanoriaiUkrainai
Gelbėkit vaikus: informacija@savethechildren.org
 „Maisto bankas“: www.maistobankas.lt/reg
Lietuvos Caritas: https://forms.gle/EkAD8iSJt4aYYr3x8
Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba: https://forms.office.com/r/E3gGXPpkvB