Seimo Darbo partijos frakcija lankėsi Šalčininkuose

Seimo Darbo partijos frakcijos nariai Andrius Mazuronis, Viktoras Fiodorovas, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Vytautas Gapšys, Valdemaras Valkiūnas ir Valentinas Bukauskas surengė išvažiuojamąjį posėdį į Šalčininkus. Parlamentarai lankėsi AB „Actas“, Dieveniškių Gintaro Žagunio užkardoje, susitiko su šio rajono savivaldybės meru.

AB „Actas“ direktorius Aloyzas Ubi supažindino Seimo narius su įmonės veikla, kaip vyksta gamybos procesas bei kokia produkcija gaminama šioje bendrovėje. Ši vienintelė Lietuvoje įmonė gamina natūralų actą.

„Verslą reikia puoselėti ir tokias įmones plėsti. Juk tai ne tik produkcijos gamintoja, bet ir darbo vietų kūrėja. Džiaugiuosi, kad Šalčininkų rajone yra tokia įmonė, kuri ne tik investuoja į naujausias technologijas, bet ir kreipia didelį dėmesį į tvarumą bei natūralumą“, - teigia Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos narė Alicija Ščerbaitė.

Dieveniškėse, Gintaro Žagunio užkardoje apsilankę Seimo Darbo partijos frakcijos nariai buvo supažindinti su užkardos veikla, situacija pasienyje, turimais resursais. Užkardos vadas Žydrūnas Vaikasas papasakojo apie Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) įgaliojimų vykdymo galimybes. Parlamentarai domėjosi kaip VSAT pavyko įveikti Lietuvos pasienį kirtusių pabėgėlių srautą, kaip šiuo metu saugoma valstybės siena ir su kokiais iššūkiais susiduria kasdien tarnybos pareigūnai.

„G. Žagunio užkardos pasienio pareigūnų profesionalumas dar kartą įrodo, kad pasieniečiai puikiai atlieka savo darbą ir mes esame saugūs savo šalyje“, - sako Andrius Mazuronis.

Su Šalčininkų rajono savivaldybės meru Zdzislavu Palevičiumi Seimo nariai aptarė aktualiausias rajono aktualijas ir kitus kraštui svarbius klausimus.