Ukrainiečių šeimą priėmęs ir paramą į fronto liniją vežantis Darbo partijos narys Gintautas Sodaitis: „Bet kokia parama yra labai laukiama“

Į pagalbą Ukrainos žmonėms, bėgantiems nuo karo įsitraukė neįtikėtinai daug Lietuvos žmonių, organizacijų, įmonių, valstybinių institucijų. Žmonės noriai siūlo įvairiapusę pagalbą – atvykstančioms Ukrainos šeimoms padeda surasti namus Lietuvoje, organizuoja paramą pasilikusiems kariauti už savo šalį. Tarp joms padedančiųjų yra ir Darbo partijos narys Gintautas Sodaitis, kuris dalijasi savo istorija ir prašymu prisidėti prie paramos Ukrainai iniciatyvos.

Jau per pirmąsias dienas pamatėme, kad žmonės yra susitelkę ir stengiasi prisidėti kaip tik gali – siūlo ne tik patalpas nuo karo bėgančioms ukrainiečių šeimoms apgyvendinti, bet ir atveria savo namų duris, taip pat nori prisidėti daiktais, kurie gali praversti į šalį atvykusiems žmonėms ir tiems, kurie yra pačiame karo įkarštyje.

Štai Prienų skyriaus narys G. Sodaitis pas save apgyvendino ukrainiečių šeimą, kuri karui prasidėjus buvo išvykusi atostogauti. Kadangi su šia šeima Gintautas bendradarbiavo ir anksčiau, nė akimirkos nesudvejojęs, atsiliepė į pagalbos prašymą. Kad šeima – tėvai ir 1-erių bei 3,5 metų vaikai – galėtų pasiekti Lietuvą, Gintautas nupirko jai bilietus. Šiuo metu ši šeima saugi, ją viskuo, kas reikalinga, aprūpina pats Gintautas, kuris taip pat renka ir veža humanitarinę pagalbą į Ukrainą. Gintautas patikina, kad šeima noriai integruojasi Lietuvoje – rūpinasi namais, aplinka, padeda ūkyje. Be abejonės, visa šeima tikisi, kad karui pasibaigus galės grįžti į savo tėvynę.

Pasak  Gintauto, balandį šeima laukia atvykstančio ir šeštojo asmens. Kolkas atvykusiai šeimai visko pakanka, tačiau praradus turėtus namus ir visą buvusį turtą, bet kokia parama yra labai laukiama.

Renkama parama kariaujantiems Ukrainoje

G. Sodaitis pabrėžia, kad pagalbos reikia ne tik pabėgusiems nuo karo, tačiau ir Ukrainoje likusiems vyrams. Šiuo metu Darbo partijos narys renka priemones, kurios būtinos gynybai ir apsisaugojimui ir ketina jas pats, tiesiogiai be tarpininkų, pristatyti į Charkovą. Pasak jo, kadangi kai kurie tarpininkai yra nesąžiningi ir pasilieka dalį paramos sau, jis nusprendė imtis iniciatyvos ir paramą į Ukrainą pristatyti pats.

Renkant paramą G. Sodaitis bendradarbiauja su Užuguosčio kaimo bendruomene „Užuguostis“. Šiuo metu yra nupirkti 4 automobiliai, kuriais pas drąsius Ukrainos vyrus bus gabenami visi surinkti reikalingi daiktai. Kviečiame visus norinčius Lietuvos gyventojus nesustoti, prisidėti prie paramos! Visų pastangos ir siūloma pagalba dabar labai svarbi ir labai vertinama.

Norintys paremti pinigais, pavedimą galite atlikti į: Prienų rajono Užuguosčio kaimo bendruomenė Užuguostis, sąskaitos nr.: LT147300010124365929, Swedbank. Pavedimo paskirtis: PARAMA.

Norintys prisidėti prie iniciatyvos daiktais, praneškite apie tai telefonu +37068526777 (Gintautas Sodaitis).
Reikalingų daiktų sąrašas: pirštinės, naktinio matymo prietaisai, termovizoriai, miegmaišiai, kilimėliai, neperšaunamos liemenės, akiniai, striukės, drabužiai, kelių ir alkūnių apsaugos. Taip pat padidinto pravažumo mašinos, dujokaukės ir ryšio priemonės.